Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"BEKÄMPA BOKDYRKAN!" (MAO TSE-TUNG). Vidskeplighet ska också bekämpas. T ex tron på att man begår en farlig synd om man eldar upp en bok.


ER "NYA TIDSÅLDER"

Er "nya tidsålder"

är inget i min smak

Den har förvandlat er

till psykiska vrak

En ytlig glitterglans

som döljer dekadens

Men verklig frid finns

någon helt annan stans

 

Er "nya tidsålder"

Årtusendets bluff

Man flyr sin verklighet

när tiden blir tuff

Ett liv i bojor

i demonisk fångenskap

Ett liv med nojor

Synkretistisk galenskap

 

Er "nya tidsålder"

är ingenting för mig

Den genomskådades

och jag har sagt mitt  nej

Snart flammar bokbålen

när en rening äger rum

Och då bereds det väg

för evangelium

 

LARZ GUSTAFSSON 19/7 2023

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 119 gånger
Publicerad 2023-07-19 15:07



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag är 100% för bokbål.
Böcker är föremål.
De första kristna brände böcker. Sina EGNA böcker.
Det man själv köpt gör man vad man vill med.
De ville göra upp med sina gamla liv i ockultism. Så de eldade upp all sin ockulta litteratur.
Jag känner kristna som brände rockskivor.

2023-07-19

  rostspik VIP
Är inte mycket för bokbål men uppskattar svadan mot flummig new age. Man måste inte vara kristen för att ogilla det geschäftet.
Med andra ord: bra!
2023-07-19

  Koloristen
"Snart flammar bokbålen

när en rening äger rum

Och då bereds det väg

för evangelium"

-JAAA!!!
2023-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP