Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Huvudroll

En föder, en föds
en dör
och en annan tassar
runt i vanelunk

en del får
en hiskelig fart
upp och ned
moll och dur

i vilken omfattning styr vi
på vilket sätt ger vi regi

spelar vi en biroll
i någon annans teater

eller skriver vi manus
väljer tema
och sätter scen efter scen
för allt ska gå att passa in
till ett rikt och varierat liv

bred väg och smal stig
ensamhet och gemenskap

vi är noga med vem vi blandar in
för vad som än händer
hur vi än vänder oss
vill vi ge pjäsen spänning
och mening

vi har sagt ja till huvudrollen
vi har tagit på oss ansvaret




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-07-20 20:44



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Intressant text som väcker tankar .
2023-07-24

    Lena Staaf VIP
Intressant text om livet som en teater. Hur vi människor förhåller oss till varandra, hur vi bidrar till innehåll eller riktning i varandras liv. Och hur man själv styr eller låter sig styras.
2023-07-21

    Lena Söderkvist VIP
En tanke som de flesta av oss tänker någon gång tror jag, berättad på ett rakt sätt. Ordspråket "Livet blir vad man gör det till" passar väl in här. Publiken är förstås alla runt omkring, och själva är vi minsann också publik.
2023-07-21

  Kungskobran VIP
Mänskligheten kan indelas i fyra kategorier

De som får saker att hända
De som hjälper till med det som skall hända
De som struntar att hjälpa till
De som frågar, vad är det som hänt
2023-07-21

  Respons VIP
Livet som teater med oss själva i rollerna som regissör och skådespelare. Spännande liknelse!
2023-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP