Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Början - mitt - slut

jag har andats så länge jag minns
vet inte av något annat

dansa och drömma kan jag
inte tänka mig att sluta med

som ung person är jag dock försvunnen
det oskuldsfyllt ansvarslösa är borta

en kravfylld framtid
osäker och stelbent
är utbytt mot ett mer rosa
och närmare slut

oavsett vad jag vill
är jag äldre
och rödare
än alla mina minnen

hemmet är mig kärare
och varandet tycks mig klarare
i dessa gyllene dagar
och silverskimrande nätter







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-07-23 23:45



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Tiderna förändras, den enskilde med den, men i grunden tror jag nog att man förblir densamma. Man lägger bara till saker som man möter på vägen - på gott och ont kanske. Just det är du inne på, vad erfarenheten gör med jaget. Därför är den här dikten berikande.
2023-07-24

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett fantastiskt avslut.
2023-07-24

  Monika A Mirsch VIP
WAU! Det var mig en eloge utan like - "hemmet kärt´ ... och ´varandet klart´
Tack för tankarna och orden!
2023-07-24

  Respons VIP
Kloka rader. Jag tycker speciellt om sista strofen.
2023-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP