Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SVART FÅR

Hur skulle det svarta fåret

kunna hävda sig mot duktigheten

eller förträffligheten?

Hur skulle det svarta fåret

kunna överträffa präktigheten

övertrumfa gulligheten?

 

Till dags dato 

har du knappast gjort succé

Till dags dato

är du hopplöst malplacé

Men konformiusmen

är ju inte din kopp té

 

 

I dag kan det svarta fåret

bara gona sig och skippa smeten

och plastigheten

I dag kan det svarta fåret

bara roa sig, svälja förtreten

och tarvligheten

Han genomgick en förvandling

och så fick han del av saligheten

Då blev allt så litet på planeten

 

 

LARZ GUSTAFSSON 29/8 2023

 

https://www.youtube.com/watch?v=dWV0FubAOBs

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 97 gånger
Publicerad 2023-07-29 15:25



Bookmark and Share


  Koloristen
Le Petit Monde!

Ett svart får är i alla fall ett får.
2023-07-31

  Larz Gustafsson VIP
Lägg märke till Plastic Bertrand-referensen...
2023-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP