Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blixtar och dunder!

 

 

himlen hotfullt mörk

blixtar och dunder

människan hemsökt

av vädergudars blunder

 

stormen ryter vild och galen

träden hukar sig skrämt

i djupet gömmer sig valen

ett av naturens sjuka skämt

 

så liten människan ändå är

utlämnad på nåd och onåd

blixtar genom himlen skär

naturens vresiga dåd

 

när stormen väl dragit över

andas människan av lättnad

ej längre vara rädd behöver

marken är mättad

 

snart åter naturen grönska

stormen faller i glömska

till nästa oväder anländer

allt ligger i naturens händer

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-08-07 11:31



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Grundvatten bekymret som ständigt ältas i SVT så fort det blir vackert väder slipper vi i alla fall
2023-08-08

  överlevaren VIP
Vi har inget att sätta emot naturens krafter….bra ordat!
2023-08-07

    Lena Staaf VIP
Extremväder med särskilt kraftiga åskväder, översvämningar avlöst av värmeböljor och torka blir allt vanligare även här. Fin dikt!
2023-08-07

  Marita Ohlquist VIP
Läste precis om ovädrets katastrofala följder, vi hade tur som klarade oss utan skador.
2023-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP