Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Annan kvinnas kök

I annan kvinnas kök luktar allt gott.
Inte sur gammal lök som i mitt kök.
I annan kvinnas kök hittar jag inte ens teskedarna.
Måste dra ut varenda låda
blir knappt glad när jag äntligen ser dem
skedarna
i en smart låda som glider in och ut av sig självt.

I annan kvinnas kök blir jag påmind om hur praktiskt det kan vara
när en är praktisk
och har lådor fack hyllor
och har förvaringsutrymmen
och det praktiska lyser igenom allt
som
en färsk Svinto ur kartongen om lördagskvällen
ett stilla axelryck om hur livet kan va när det finns en nykaklad sockertopp i varje hörn.

I en annan kvinnas kök blir jag turist i annans ordning och sinne för renhet.
Mitt sinne för renhet är alltid mindre än annan kvinnas.
Det är verkligen mycket skönt när något gått snett i annan kvinnas perfekta kök.
När jag ser det blir jag glad.

När skafferiet endast kan öppnas om kylens dörr är öppen samtidigt.
Så himla dumt.
Det är djupt tillfredsställande hitta opraktisk nödlösning i annan kvinnas kök.
Som en hemlig lyckostund med annan kvinnas mänskliga drag
ja ja ja; det får väl bli så här då
som ett äkta drag mot lite förslappning
i annan kvinnas kök.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2023-08-09 17:42



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Läser, ler, känner igen och njuter av de här orden.
2023-08-16

  Mats Edin VIP
Bergådalbaneresa mellan avund, ambivalens å försoning å acceptansbalans - skön att läsa
2023-08-10

  Respons VIP
Påminner mig i tonen om Vara vit mans slav. Här är det fråga om kvinnors relationer i köksregionerna. Skönt att kunna erkänna att man kan glädjas lite åt andras misstag.
2023-08-09

  karenina VIP
Har läst flera av dina texter och gillar din vassa småtjuriga penna som noterar det som sker omkring men också i diktjaget själv, får mig att tänka på Bodil Malmsten.
2023-08-09

  lodjuret/seglare VIP
Att göra 'fel' eller 'nästan rätt', är i alla fall att göra något, att vara aktiv. Hellre skapa (exempelvis skriva) än att inte göra något alls. Om det inte fanns något att skandaler, olyckor och katastrofer. Vad skulle de då fylla böcker och nyheterna med? Väderprognoser. Idag kommer det att bli blåst, regn, torka, krig, svält och olyckor och katastrofer. Någonstans, helst inte här bara. Texter är så inspirerande att läsa och ta del av, irritera sig på, humoristiska stundom.
2023-08-09

    Lena Staaf VIP
Kul självironi!
2023-08-09

    Lena Söderkvist VIP
Så skönt att hitta andras fel, man behöver inte påtala dem, det räcker så gott med ett muntert konstaterande. Ingen är fullkomlig, och inte behöver man skämmas för att disktrasan kanske borde ha bytts ut senast i går.
2023-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP