Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


JULARBOTIDER

Ett soligt Sverige

Allt var annorlunda då

Så ombonat och

ögon så oskyldigt blå

Och över barrskog

i min lugna hembygds famn

gled dragspelstoner

som alltid fann sin hamn

 

LARZ GUSTAFSSON 12/8 2023

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 117 gånger
Publicerad 2023-08-12 15:50



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tyskan har ett ord som heter "Zeitgeist". Vi säger "tidsanda" här.
Det är tidsandan jag är ute efter här.
Den var så annorlunda då.
Nu dyker det upp dårar var man än går.
2023-08-12

  Larz Gustafsson VIP
Men ett av mina.

Nej, inte sextonhundratalet.

2023-08-12

  Koloristen
Dragspel är inte mitt favvoinstrument. I övrigt ense. Det var bättre då (men allra bäst var det på 1600-talet).
2023-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP