Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Säg nej

nej

behöver inte
deras varor
deras abonnemang
specialerbjudanden

deras musik
tankar ord
meningar

deras
vibrationer
pustar död
likformighet

deras
närvaro
som att vandra
Golgata genom Disneyland
i magsjukt tillstånd

de
vill ha oss
glatt okritiska
dunderpositiva
bekräftelsejagande
förändringsbenägna
köpberoende guppies
hoppande och guppande
på betingning

de
vill ha oss
till lallande
underhållningsfånar
anförda av dagstrendens
tandblekta råttfångare

de
vill in
i våra huvuden
in i våra sovrum
till och med
tarmrörelserna
vill de kontrollera

säg nej
varje gång
Lotta Engberg
ler sitt monsterleende
in i kameran

säg nej
nästa gång
det blir melodifestival

stäng av
nästa gång
nån Wahlgren
släpper munväder

bojkotta
ordet fredagsmys

ta av dig
hörlurarna

hallåorna
på TV4 tjänar
sjuhundratusen
om året, därtill
egna bolag och
rik sängkamrat

du
behöver inte
produktkod
för att vara
människa

det
värsta de vet
är medborgare
som tänker själva

att leva enkelt
är närmast
revolutionärt i
nyliberalismens
reklamcirkus

bevara
ditt subjektiva
jag

det finns
en hel värld
där ute som
väntar på dina
ögon och öron

säg
vad du ser
inte vad de
vill att du
ska säga

gör skillnad på
märg och maräng




Fri vers av rostspik VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-08-13 13:34



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Just det, Grandmaster K.
TV-reklamen duger bara när man behöver gå på toaletten eller hämta ett äpple.
2023-08-13

  Koloristen
Bravo, bravo. Inte minst all denna motbjudande reklam som dyker upp närmast överallt idag är som en slags terror.
2023-08-13

  Larz Gustafsson VIP
Mycket bra!
Motståndskamp mot masspsykosen!
2023-08-13
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP