Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två kompasser

Letar efter höstens gyllene röda tråd
o, jag vet -

att gräva där
jag står
och finna
en skatt

jag kan också skapa en skatt
slarvigt om jag vill det
och spontant
och härligt vanvördigt

jag kan vara precis som det faller mig in
i tillit till mina två inre kompasser -
den ena är röda modershjärtat
den andra är ett barn
med fräknar och rött hår




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-21 00:38



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det tog lång tid att förstå orden.
Att gräva där en själv står.
Det påminner om de där orden om att inte leka avträde där självet har sitt kök.
En del texter är som om det skrivna talar direkt till läsaren.
Ibland får jaget tänka sig för ett extra varv eller två.
2023-10-10

    Lena Söderkvist VIP
Gillar dina kompasser, självklart har jag mina egna.
2023-08-21

  Respons VIP
Det låter bra. Lita på dina kompasser!
2023-08-21

  Marita Ohlquist VIP
Dina kompasser är förmögenheter som ger guldkanter på tillvaron.
2023-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP