Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rådjuret

Ses komma gående

På den gröna ängen

Närmar sig sakta

Har en blank glänsande päls

Stannar upp lystrar med sina öron

Verkar lite rädd och avaktande

Lyfter på huvudet

Sträcker på halsen och ser sig om

Rådjuret är ett vackert djur

Tar klivet elegant upp mot vägen

Står stilla ett ögonblicks sekund

För att snabbt försvinna i djupet av lövskogen




Fri vers av Fjellhuldra VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-08-24 09:04



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Mötet med de fria djuren är underbart uppfriskande. Jag (vi) bor på landet, som vi säger på finlandssvenskan, har liksom hela världen omkring mig, omkring oss. Tack för din fina text!
2023-08-24

  Bibbi VIP
Fint.
2023-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Fjellhuldra
Fjellhuldra VIP