Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppensinnad?

Det sägs att man ska vara öppensinnad.
Vad det nu betyder. Låter mest som en klyscha.

Själv föredrar jag att vara stängdsinnad.

Har ingen lust att ta in affärernas skvalmusik.
Reklamen. Den städsenärvarande reklamen.

Om jag ska lämna blodprov eller göra nåt annat förenat med olika grader av obehag föredrar jag att stålsätta mig.
Soldatskalle påkopplad. Uppdraget först. Känslorna tar jag sen.

Är inte det minsta "öppen" beträffande försäljare, Jehovas, scientologer, nyandlighet, haschflummare, nyssnazister, skvallertanter, positivt tänkande-gurus eller så kallade motivationsföreläsare. Livscoacher vik hädan.

Tänka positivt?
Ja det är väl klart som korvspad att marknaden vill att vi ska tänka positivt och köpa deras varor och tjänster. De gillar nog inte Sverker Olofsson i Plus, programmet som granskar. Negativ typ, det där.

Vad det handlar om är att jag väljer vad jag ska ta in.
Mina sinnen är inte nåt dygnetrunt-öppet hamninlopp för
allsköns geschäft och beläten.

Vad det handlar om är urskiljning.
Om att ha ett analystänk som inte ligger i respirator.

Offentliga toaletter är också "öppna".




Fri vers av rostspik VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-08-30 18:32



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna
"analystänk som inte ligger i respirator." Mycket bra.
2023-09-30

  Larz Gustafsson VIP
För att inte tala om alla veganer och feminister som ska pracka på oss SIN smörja.
2023-09-04

    Julia Engström
Förbannat bra skrivet!
2023-09-02

  soligajag_1 VIP
Jag bara älskar din text .
Bästa jag läst på länge!

Vadå öppensinnad ?? Klart man väljer vad man vill ta emot för samtal eller dessa Jehovas som ska pracka på en deras "skit" . Sem ska man tänka positivt , det finns många sätt att vara positiv på, inom rimliga gränser!

Bokmärkte denna !!
Så bra!!
2023-08-31

    ej medlem längre
Eller reserverad-sinnad :)
2023-08-30

  Larz Gustafsson VIP
I så fall är jag trångsynt.
Det är bara idioter som är öppensinnade.
Mitt sinne ska inte förorenas av politisk korrekthet eller annat trams.
2023-08-30

  blimp VIP
Stängdsinnad, det låter som en synonym till trångsynt?
2023-08-30

  Larz Gustafsson VIP
Att vara öppensinnad är enligt min mening förkastligt. Jag är extremt selektiv. Och förbehåller mig den självklara rätten att vara det.

Positivt tänkande är idioti. Jag har en bok om en kvinna som blev förstörd av det. "Gilla läget" heter den.
2023-08-30

  Månfare VIP
Haha! så sant så.. jag tänker att öppenhet är nåt förbehållet medmänniskor och inte "motmänniskor" som vill profitera på en.
2023-08-30
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP