Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fnitter

Lars och jag

I skuggan från
våra gigantiska fäder
våra kloka lärare
skapar vi ett landskap
av flams och trams
härmar röster
vänder på ord
spelar munspel
jagar fjärilar
vandrar baklänges
på fel sida av vägen
fyller näsan med sprittande kolsyra
kollar in myror och småkryp

Våra rörelser
skapar oro och irritation
Vi blir förmanade och styrda
men trivs så bra
med varandra
i lusten att skratta
i lusten att leva

Samlar på minnen
från ett brokigt liv
ambitioner prestationer
ekar tyst på tomma gator

Alldeles nära
men långt ifrån
hörs ljudet
av barn som leker
flams och trams
fnitter som spritter
i ett landskap
där solen lockar och värmer
våra frusna kroppar
våra frusna själar




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-09-03 07:00



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
Här tramsas det på allvar! Så fina bilder och ordlekar, underbart! Klockrent!!

(... och ja, jag har en "men"-allergi ...
Bägge "men" läser jag hellre som "och" än mer som "samtidigt" eller ta bort helt. jag Läser i bägge fall snarare både och än antingen eller.
Men det bara väldigt mycket vid sidan av = petitess!)

2023-09-04

  Blomma-Stjärna VIP
Å, så fint och varmt - o, jag minns precis!
Och visst händer det än ibland att man kan tramsa och flamsa och nästan ramla omkull av skratt!
2023-09-03

    ej medlem längre
Vilken ljuvligt skildrad vänskap i denna dikt. Väx aldrig upp! :-)
2023-09-03

    Lena Söderkvist VIP
Vi tvingas mer eller mindre in i det stereotypa vuxenlivet. Det gäller att inte synas eller höras för mycket. Har jag aldrig kunna anpassa mig till. Många drömmer nog om att fnatta. Andra gör verkligen slag i saken. Bäst är att hitta en likasinnad, som du beskriver i din dikt.
2023-09-03

    Lena Staaf VIP
Det värsta med att bli vuxen är att växa ifrån fnittret och flamset. Härlig dikt!
2023-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP