Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strategi rörande gruppdynamik

Säga vad man tycker och stå för sin åsikt.
Vägra fjäskande, skvaller och intriger.
Var inte för öppen. Visa inte svaghet.
Ha integritet. Distans. Torr humor.
Nej till teambuildingtrams.
Nej till körsång.

Alla har civilkurage i teorin.
När de säger att de har det.
När de leker tankeexperiment
i stilen vad skulle man göra
om si eller så hände. Detta
är skenheligt lullande för
bleksiktiga medelklassare.
På gatan är det en annan femma.

Lita aldrig på hippies.
Lita aldrig på skvallertanter.
Lita aldrig på godhetsapostlar.
Under masken: känslogamar
som letar hållhakar.

En del kommer gilla dig.
Andra inte.

So what och c'est la vie.
Livet är kort och allt blir till aska.
Det är du som ska se dig i spegeln var morgon.




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-09-04 23:46



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
:-D
2023-10-02

  Larz Gustafsson VIP
Snart står jag utanför den HÄR gruppen.
2023-09-07

  Staffan Nilsson

Nja, de som tror sig stå utanför alla grupper är lögnare.

2023-09-06

    ej medlem längre
Gruppdynamik, ett så psykologiskt ord. En ask med mycket här - c'est la tu!
2023-09-06

  Larz Gustafsson VIP
Det kan man inte säga att dina texter gör, Wiking.
Jude- och kineshat är inte uppfriskande.
2023-09-05

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
De är alltid uppfriskande med lite skinnflådda texter som hänger upp objekten på köttkrokar, det är det som livar upp den här ibland död - födda sijten.
2023-09-05

  Larz Gustafsson VIP
Så många isebelkärringar (som styrs kontrollandar) är sliskiga och lismande.
"Dunkar en i ryggen och ler, men snart känner man kniven..." (U Lundell).
Satans hycklare allesammans.
Återinför bålen!
2023-09-05

  Larz Gustafsson VIP
Underbart!
"Never trust a hippie, Helen!" (Malcolm McLaren)
2023-09-05

  soligajag_1 VIP
Mycket bra förmedlat !
Tur jag är en finsk ’sisu’ !
2023-09-05

    Julia Engström
Tänkvärt som vanligt! Bra skrivet
2023-09-05
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP