Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ubunto är ett begrepp från Afrika som inkluderar det individuella med det kollektiva; vara sig själv och samtidigt veta sig vara ett med hela mänskligheten


Ubunto och P.O

Jag minns P.O
han sa, om sitt äldreboende
att han såg förvåning i ögonen
på vårdarna som sa: God morgon!
"Ja minsann", skrockade han för sig själv
"Jag lever än"

Han gick ut själv
och när det var vackert väder
stannade han till och pratade med människor
på torget, mellan salustånden
och vid bänkarna intill konsthallen
- minst ett år levde han än...

Lördag kväll njöt han i sin gungstol
smuttande på ett glas blodrött vin
då blev han så varm i hjärtat
och värmen spred sig
till kroppens alla lemmar
- äntligen varma fötter

Han satte på sin favorit CD
the Buena Vista Social Club
och gungade bort all oro
medan Omara Portuondo
- hela världens lilla fästmö -
inbjöd honom till Ubunto

Tårna pekade upp och ned
huvudet nickade
bröstet öppnades upp
magen höjdes och sänktes
och ett litet leende i mungiporna
ackompanjerade glimten i ögonvrån








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-09-09 14:03



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh ett så varmt porträtt. du levandegör denna man så fint. Denna text skulle passa i en facktidning för vårdpersonal....tänker jag.

Hoppas jag kan ha denna livsglädje när jag blir riktigt gammal.
2023-09-14

  Marita Ohlquist VIP
Ett underbart porträtt av en gammal man som hade förmågan att ta vara på och njuta av livet.
2023-09-11

  Respons VIP
Ett underbart personporträtt av en klok och insiktsfull man.
2023-09-11

  Kungskobran VIP
Så fint
2023-09-10

    ej medlem längre
en vacker ballad <3
2023-09-09

    Lena Söderkvist VIP
Så vackert skrivet. Älskar det.
2023-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP