Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


CHILE -73

På den här sidan muren

bör man inte vara kommunist

Man ska bli en av de grå

och liksom vara mer än lovligt trist

Men om vi backar bandet 50 år

så ser vi genast hur det går

när USA-imperialismen står 

vid ens farstukvist

 

 

På den här sidan muren

ska man inte vara radikal

Coca Cola-kulturen

bör vara ditt "fria" val

Du hävdar att nationen

absolut är din

och ändå ett, tu, tre

rullar tanksen in

Ganska snabbt blir glädjen

till en jämmerdal

 

 

Chile -73

Låt det aldrig hända igen!

Dra lärdom av historien

inför framtiden

Santiago -73

Låt det aldrig hända igen!

 

 

LARZ GUSTAFSSON (text & musik)

11/9 2023

 

https://www.youtube.com/watch?v=ho4bqGNXu0A

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 90 gånger
Publicerad 2023-09-11 17:26



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Bra skrivet Larz.
2023-09-11

  Jack E. Gladh VIP
Har verkligen satt sina spår i vårt samhälle. Bra med påminnelse.
Jag kommer aldrig att glömma den tiden.
2023-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP