Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syrebrist

kunde inte andas där

i den lilla staden

trånga gator
småbutiker
kullersten

uteserveringarna
kaféerna. trångt.

förnöjsamma
glassflanörer

golfbetonade
moderatgubbar

lattemorsorna

dialekten
den nasala
dialekten

falskidyllen
turistkulisser
alltsammans

köpmän
lokalsporten
lokalbladet

småbåtshamnen
bara ordet

folk läste inte böcker
vilket ordförråden
vittnade om

skvaller
städseblommande
skvaller

tanterna i huset
som stod i portarna
bevakande, förtalande

hörde dom
genom fönstret
dag ut, dag in

kälkborgarnas
stamort på jorden
vi kan kalla staden
Kvackeborg

never more




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-09-14 08:36



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
>folk läste inte böcker
>vilket ordförråden
>vittnade om

Mitt i prick! Där har vi ett av vår tids verkligt stora problem! :-/
2023-10-02

  Tomas Karlsson VIP
Tack för dina texter!

De hör till de bästa jag nånsin har stött på på poeter.se!

Jag måste ta en paus nu och äta lite. Men jag kommer tillbaka - jag måste bara läsa alla dina texter! :-)
2023-10-02

  Larz Gustafsson VIP
"Man dör av syrebrist när dom går förbi" (Ulf Lundell i "Posörerna").

Gävleborg?
Så heter detta län...
Kotteri"paradiset".


2023-09-14

  MagisterZ
"folk läste inte böcker
vilket ordförråden
vittnade om"

Haha, klockrent!
2023-09-14
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP