Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


runt i ring


Ordspråksbråk


Morgonstund
har guld i mund
för båd herre fru och hund

Bättre en fågel i min hand
än en silversked i tand
Tand för tunga på grön kvist
ingen dysterkvist helt visst

Vi ska dansa runt i ring
önska kostar ingenting
Dockan ung blir snart så tung
i slott och koja mår en kung

Har du sett herr kantarell
ser du månen där ikväll
Mörkret gömmer gråa katter
hellre fly än samla skatter

Kanske går det upp ett ljus
för herren i sitt eget hus
Tomma tunnor skramla mest
själv jag gnäggar som en häst:


Borta bra men hemma bäst!




Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 63 gånger
Publicerad 2023-09-16 23:13



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Kul ordspråksdikt
2023-09-20
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP