Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I KLARHET IMMA


PÅ ROSTÄCKTA SNARORNAS STIG

Ogräsknippen att fånga
Nässlor att äta
Bindlar att bära
Murar att riva

Livet att gallra

I drucket raglande efter minsta rätt att hålla älskat
söker dårhusen ständigt efter det allra sundaste
medan slöddret ligger frånvänt med rött äpple trynat

Osluga åbäken — Kräken,
bökande i bortbytbara Intet,
vänder om,
ej olikt stinkande och blängande kossor

Och svårmodets små skulor ser goda ut i mörkrets vrå
medan finaste dräggen nöffar loss till lallande dårvisor

Fånarna kräver att jämlika varandra till livet längst ner
i trevande efter billiga tankesmycken och livsbagateller
Missväxter letas fram: Meningslösa krassa erfarenheter
Men, orent kvarstår vara Glädjens sällsyntaste gäster…

Ogräsknippen att kasta
Nässlor att odla
Bindlar att bränna
Murar att resa

Livet att gallra




Fri vers av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 111 gånger
Publicerad 2023-09-19 23:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP