Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gatan där som barn jag lekt...


DÄRIFRÅN OCH ÄNDA HIT

Därifrån och ända hit

Jo, nog har det varit en bit

Glädjetårar, kamp och slit

Därifrån och ända hit

 

Det tragglades trafikmärken

och multiplikation

Decennier innan jag dök upp

inför Guds nådestron

På mage där vid isbrännan

med brevvänner på hög

Vi sände den där flygposten

och flygplanen de flög

 

Vi metade från bryggorna

i norduppländsk idyll

Jag minns de dova slagen

från min morfaders pendyll

Så tickade ett sommarlov

och senare ett till

På Riddersdal, där höll vi hov

Sen gick jag hem och läste Bill

 

Vi tände eld på Gärdet

Sedan stack vi därifrån

En oförsiktig barndomslek

med stickor och med plån

Sen lämnade jag alltihop

drog in till stadens larm

Men aldrig ska de åren

mista något av sin charm

 

 

LARZ GUSTAFSSON 20/9 2023

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 92 gånger
Publicerad 2023-09-20 13:13



Bookmark and Share


  Vindsvala VIP
Barndomsminnen är pärlor som glittrar i minnets album.
Mycket ska man lära, och många erfarenheter får man i barnaåren.
Fin dikt med fina rim!


2023-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP