Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


SEPTEMBERSTRÅLAR


jag lapar strålar 

från solens varma bröst

jag känner värmen stiga

denna rena klara höst

jag längtar ej värmen

jag längtar ej vår

jag har denna känsla

av sommar idag och igår

jag vandrar vid havet

jag vid stigen lägger min fot

steg efter steg fyller jag i orden

----- fot slår i gräset rot -----

sent i september är sommar ännu här

det känns som sommar i själen

ej längre maktlös i frostens nypor

utan bara lyckligt vilande vid solens bröst

oh du höst med värme så trind

en grönskande krans av löv bind

hedra och hylla dagen idag

en dag kommer kylan

så lek ja lek nu

ja lek lek 

solsken

är 

nu

du...

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-09-21 16:53



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Ljuvligt vacker Brittsommarlek i både ord och form - och din teckning/målning är helt enkelt bedårande ....
2023-10-01

  Blomma-Stjärna VIP
ömsint och mjuk lovsång till en överraskande varm höst!
2023-09-23

  Maria Sundelin VIP
Hösten är min favoritårstid
2023-09-22

  Staffan Nilsson

Vackert om hur det är nu och alltid.

2023-09-21

    Drömmar i universum
sommarkänslor i strålar av en sol som leker
2023-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP