Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ATT RISTA KÄRLEK RÄTT.


SEGER! FRID! SOL!

Ni binder fåglarna
och stryper blommorna

Ni förgiftar Valda källor
och fäller vårdträden

Ni skär bort Heiligheten,
bränner Godheten
och spottar i bloden


Ställer mig till källvakt


Skyler det nakna Trädet
med min sårade kropp

Ställer liv i gråblåa skyarna
och vänder barken till Solen

Målar blommors färger färdiga
och gör stenarna levande

Min Önd hånar mörkret
och ger Ljuset strimmorna

Så var min vän, du älskade,
och skänk dig vindruvsklasar
De vackraste att skådas

Bind ängablomster
i krans runt ditt huvud
Det skönaste att knytas

Skänk dig till sist källvatten,
heiligt och fyllt av kraft
Det renaste att frambringas

HÖR MINA NAMN!

SEGER! FRID! SOL!

VI ÄR VERKLIGA!




Fri vers av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 79 gånger
Publicerad 2023-09-27 09:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP