Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


BULLAR


doften sprider sin godhet
bullarna gräddas 
förväntan och längtan
barnen ser in genom ugnsluckan
det vattnas i munnarna 

hemtrevnaden sprider sig  
den där känslan
när allt kommer att ordna sig
när alla kommer att vara glada  
ibland behövs det bara en bulle 
för att förändra allt till det bättre

för ett barn kan en enda sådan händelse
bli ett minne som talar genom hela livet  
ett minne av en enda gång som sedan blir
tongivande i upplevelsen "så var barndomen"

bullar har förmågan att förtrolla stora och små 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2023-10-04 20:52



Bookmark and Share


    Drömmar i universum
Så sant att bullar kan förtrolla , du väcker fina minnen. Tack :)
2023-10-16

    Drömmar i universum
Så sant att bullar kan förtrolla , du väcker fina minnen. Tack :)
2023-10-16

  Blomma-Stjärna VIP
bull-kärlek för hela slanten!
2023-10-05

  Öknens Ros VIP
Varma nybakta bullar, det är mycket kärlek i det!
2023-10-05

  Maria Sundelin VIP
Jag förstår varför kanelbullens dag har blivit så stor eftersom kanelbullar väcker fina minnen hos folk
2023-10-05

  Annie b'larsson VIP
Ja, bullar är kärlek..
2023-10-05

  Alysse VIP
Så härligt skrivet och så sant. Jag minns alla gånger då jag var liten och fick vara med och baka med mamma och farmor. Den ljuvliga doften som fyllde hela huset och man fick sedan sitta på på kökssoffan med en alldeles varm och nybakt bulle att mumsa på.
Underbart!
2023-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP