Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt nej är absolut

umgås med folk
som säger kvalle
istället för kvalitet
och balle istället för
balkong i en tom
rundgång om
vardagsingenting,
vardagsrumssång
om obetydliga ting
verbala kopior
av kopior av
nånting helt
allmänt

lyssna på musik
av den typ
som spelas i
affärernas
högtalare

de som helst
av allt skvallrar
om andra människor,
dissekerar deras privatliv
högt och ljudligt inom hörhåll
för omgivningen, utan tanke
på ryktesspridningens
eventuella konsekvenser
för den enskilde

de som säger att
det är viktigt att
vara i kontakt
med sina känslor
samtidigt som de inte
vill veta av andra
än max två-tre
känslor, som
därtill ska
uppstå på
beställning

idka halvspontant
föreningsumgänge
under lysrör enligt
kallpratarkompetensens
överenskomna diktat

titta på rörlig bild
i liten telefonskärm
plötsligt och spontant
när man står mitt i
ruljansens demonkärna
köpcentrumkön där
fläktar och rulltrappor
susar Treblinkamaskinellt,
upphäva ett fingerat skratt
över nånting så komplett
ointressant som en
gäspande kattmun,
samtidigt som
intrycksträngseln
inducerat mental
trafikstockning
och kallsvett i
livsvacuum

umgås med de
som säger att
stort ordförråd
utgör brist då
de ovetandes
sökt det de
trodde var
vanlighet,
de vill höra
vanliga saker,
vill prata om
vanliga saker,
inte om det
som är svårt,
annorlunda,
utanför reklamens
sloganglosor,
när du öppnat
dig som den
du är gör de
vad de kan för
att missförstå
allt du säger

folk som
utbrister
i ett naaw
om sött på bild:
demonstrativ
innerlighet
om ömhet
när de nyss
fnyst åt en
tandlös
tiggare

de som vill
rädda världen
elevrådspräktigt
det vill säga
någon annanstans
samt i teorin

leva och bo i
dansbandskonservativ
trakt där tugget
luktar Göring

de som sjunger
med i Tuffa Uffe
på krogen när
trubaduren
tröttframför
sönderspelat
restmaterial:
socialkultur
enligt minsta
gemensamma
nämnarens
princip

känsloförhör
medelst relativt
svävande ordalag
som går och går
utan att nånsin
komma till dörren:
ett fiskande grävande
där det jag säger
vänds till nånting
helt annat och
missförstås som
nåt tredje

svar: nej




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-04 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP