Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

medan då och nu finns

Tuggar en paranöt
med söt dadel till

suger ur en varm kalebass
med bitter Yerba mate

Vissa dagar
drar sin kos
i pratig
städ-bar lunk

bearbetar ett möte igår
med en söt väninna
från "a long time ago"

Då kunde våra frågor surra
i barnens skrik och joller
frågan vem vi var och kunde bli
frågan om vi levde sant -

vara småbarnsmödrar
med behov av en hel natts sömn
vara mitt i livet och ändå söka
egen tid i vardagens bestyr

Nu tittar solen fram
mellan vita moln
asfalten blänker
av regn

minns hennes doft
och långa flätor
våra skratt
allt rart -

många backar
har vi bestigit
många hinder
har vi passerat -

Vi har inte bara överlevt
Vi lever -

Klockan närmar sig fem





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-10-05 18:00



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Livet har faser som kommer och går
somliga består somliga ger sår
Vintern blir lång och svår
men det kommer en vår
när vintern är slut
och kärleken äntligen blommar ut
2023-10-06

  Marita Ohlquist VIP
Fint förmedlat om livet, det som är och det som har varit.
Livsbejakande avslut, underbart.
2023-10-06

  Mow Dean
Fina reflektioner - med perspektiv på livet, både då och nu. Ett rent och rakt språk, som jag tycker om att läsa.
2023-10-06

    Lena Söderkvist VIP
Positivt minne, fint förmedlat.
2023-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP