Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lans mot bruset

netflix & chill
go with the flow

somnambult idisslande
i popkommersens
tjänstgöringskader,
fyller våra lediga
stunder med dåliga
manuskript, pratar
med varandra i
reklamslogans
vi blivit matade

läsa en ljudbok
äta ett glas vatten

som om Storytels
incitament vore
läsbefrämjande,
mitt i den digitala
marknadsekonomin

appar mer
lönsamma
än bibliotek,
formateras
så dopamin
manipuleras
till beroende

konsumentgrupp
mål för algoritmernas
råttfångare, klickbetesdjur
i boskapsfållan

aktiefolket blir rika,
vi andra hålls som
zombies framför
ännu en zombiefilm,
ät ett kilo geléhallon
levererat per cykelbud

intersektionella
tankemodeller:
dela in i fack
individer finns inte
bara grupper
ond eller god
en fråga om
vilken grupp
du sagts tillhöra
baserat på
medfödda
egenskaper

vanliga rasister
opererar likadant
sverigevännerna
som är mer
sverigefientliga
än nåt annat
i riksdagen

grundat i nazismen,
av nazister, men det
sägs sällan idag,
programledarna
svassar, bugar

genus & hen:
tandläkarstolsmässigt
ideologimottagande:
var god svälj katekesen
normkritisk normbildning
kräver lydnad mot doktrinen,
normkritik från annat håll
exkluderas av inkluderande
fördomsfria fjällrävar

klimatförnekarna
förnekar förändringar
orsakade av civilisation,
industri, konsumtion

svårt bortförklara
plastkontinenten
i Stilla havet
som hägring

Greta har rätt
okorrumperad
klarsynthet
retar gallsten
på dollarmakten

tänka positivt
allt är möjligt
beror bara på dig
styr dina tankar
så styr du ditt liv
sikta mot stjärnorna
så här blir du lycklig
ergo: nyliberal ultrafascism:
inre och yttre händelser medges ej,
liksom faktiska omständigheter,
etablerade system, hierarkier,
asfalt, betong, gifter, benbrott,
trafikolyckor, buller, lögn,
skällande dvärgtaxar,
cancer eller popmusik




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-10-06 22:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP