Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.youtube.com/watch?v=BQYReHvnPfc


Tvärtomterrängen

kompromisser
må vara bra i den
praktisk-sociala
vardagsterrängen

i poesin andra värden
att vara sann mot de
inre grundvalarna -
att ge röst åt sina
erfarenheter utan
hänsyn mot
lagomkrav

ingen behöver
mellanchefsprosa:
kickoffare, padelspelare,
löneförhandlare, livspusslare,
socialkompetenta livsnjutare,
afterworkare, nätverkare,
mäklarspråk för nyrika,
rosévinsskymning
på instagram,
carpe diem i
tomgång så
som i en
reklamfilm

lagomterrängens
poetmylla erbjuder
cykelhjälm på fjällräv,
second hand på villaägare,
låtsassolidarisk broschvänster,
baskerpoeter, rödvinsmiljonärer,
bag in box-baudelaire i moderat
bostadsrättsförorening

snubben gjorde slut-poeter:
"finns inte ord för att beskriva"
jodå, lexikonet är tämligen ordrikt:
vånda/trånande längtan/saknad
plötslig beröringsdeficit/ånger
krydda med: fjäril, azurblå,
krackelera, timglas, solen

det är inte er
jag vill höra

tvärtomterrängen
ter sig mer livskraftig:
ni som gått med lanterna
där nere i marianergravsriket,
mött den ena fula djuphavsfisken
efter den andra, tvingats slåss med
mäktiga bläckfiskarmar, inte sett
tillstymmelse till blidkande ljus,
istället för nåderik famn mött
muränor, chimärer, megäror,
grus, blod, gristrynen, nålar,
nävar, knogar, knivar, ormar,
väntrumsljus, vräkningshot,
vädrat snara undergången
per snara, existensens
absoluta utmarker

era ärr
är vackra
kom ihåg det

gå ångvält
över vardagarnas
jävligheter

lev
vad som än händer
lev

skriv
era ord har löd
skriv




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-21 09:36



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Löd"?

2023-10-21

  Larz Gustafsson VIP
De där dikterna om privata relationer är extremt tröttsamma.
En del skriver ENBART sådant.
Ärligt talat struntar jag fullständigt i deras privatliv.
2023-10-21

  Ulf Carlsson VIP
Textens taggiga typografik gör terrängen ännu mer ogästvänlig för sirapssnackare.
2023-10-21

  kriya
det jag kommenterar här kommer du lägga i ett fack antar jag ;)
2023-10-21
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP