Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månljus

Natten smyger som en katt
så lätt
smyger sig tätt intill
huskropp och själ
och allt som jag känt
allt som hänt
idag

Månen har tagit solens plats
just precis som hon ska
- är det något
som jag bör göra
eller säga
innan jag kryper
till kojs?

Så här långt
verkar allt vara
som det ska vara
men månen viskar
om något glömt
ord på vägen
något viktigt?








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-11-01 00:06



Bookmark and Share


  Anya VIP
Undrar vad månen viskar om. Snygg vändning i slutet. Kanske en godnattpuss till sin älskade? Kanske något om hur det ser ut i världen? Jaa det kan vara allt från det lilla till det stora....eller det stora i det lilla???
2023-11-02

  lila fjäderblomman VIP
tycker om frågorna här - skapar en mystik
2023-11-02

  Respons VIP
En dikt som blir magisk i månljuset
2023-11-02

  Bengt H VIP
Brukar ofta ligga sömnlös en timme när sådant händer. Sedan får jag masa mig upp och fundera på vad det kan vara. Efter det sover jag gott.
2023-11-01

    Lena Söderkvist VIP
Härlig poetisk känsla med eftertanke.
2023-11-01

  Kungskobran VIP
Fint beskrivit om känslan av att det är något jag glömt men inte kommer på vad det var
2023-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP