Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kallt vått - varmt vått

Gräset är långt
strävt och vått
känns fint, faktiskt
mot nakna fötter

letar trädgårdens sista
bukett av rosa och rött
ros och kärleksört

ingen solglimt i sikte
luften är kylig
hela himlen är moln

klipper grenar från vindruva
kall om fötter, anklar och armar
bär jag bort en snårig hög grenar

så högtidligt sedan med gungan -
och en varm filt
och varm mjölkchoklad

medan himlen mörknar
en blick på klockan
oj, kvart i fyra, redan!







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-11-05 15:49



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh så varmt skrivet med stor acceptans över den tid som är. En gåva och skicklighet att ha kommit så långt i sitt varande.

Rent poetiskt faller jag för:
"hela himlen är moln"
Mycket snyggt!
2023-11-07

    Lena Staaf VIP
Så ovanlig och skön novemberkänsla!
2023-11-06

    Lena Söderkvist VIP
Jojo, tiden kan gå fort när man är tillfreds och inne i sina tankar. Vilken härlig mysdikt!
2023-11-06

  Marita Ohlquist VIP
Fint förmedlad vardagsglädje.
2023-11-06

  Kungskobran VIP
När man har det trevligt går tiden fort
2023-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP