Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesins röst

Den som vaknar innan gryningen
kan finna tydliga spår efter människor
som vänder upp och ned på mänsklig anpassning
och hierarkiska konstruktioner

Det går att hitta fröer
där mänskligt liv kan gro och blomstra
Det går att höra både fnitter och skratt
från låsta korridorer
där människor sökt efter nycklar i åratal

Frihetens vind är syrerik och frisk
när gammal bråte sopats bort
Till och med barnen har röster
som får höras och räknas

Lika kraftfull som anpassningen är på dagen
lika kraftfull är motreaktionen på natten

Ingen vet var poesin har sin bostad
Några tror att den bor under sängen
Andra tror att den finns i garderoben

Själv tror jag att det finns en osynlig kropp
inuti den synliga kroppen
som får chans att leva en kort stund
när den inre och den yttre härskaren sover




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-11-10 07:31



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Suveränt om vad vårt innersta döljer.
2023-11-10

  Blomma-Stjärna VIP
jag tycker så mycket om det du skriver här - poesi som en frist, en lättnad, en oas av både det ena eller andra som du själv väljer att blanda!
oj, vad du inspirerade mig! tack!
2023-11-10

  Skoogshäxan VIP
"Det går att höra både fnitter och skratt från låsta korridorer där människor sökt nycklar i åratal "

Tänk om vi blott kunde sluta söka och bara finna det som redan finns.

Tack för en underbar text om poesi. ??
2023-11-10

  TrollTörnTrappan VIP
Dina rader fångar oerhört tydligt den osynliga poesin..! Intressant hur du går igenom teorierna om dess belägenhet..!

Om nätterna skapas alternativa mönster. Jag önskar dock att vissa motreaktioner kunde vara mer kreativa, mer som graffiti. Att rulla ut kundvagnar mitt på vägbanan eller krossa glas - sånt blir destruktivt för oss alla, och dessutom gammal skåpmat vid det här laget.
2023-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP