Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur I diktens fotspår


I spåret av uppenbarelsers mystik

Det förflutnas glömska

Känslosamma minnen

Bryter sönder det

Förflutnas glömska

Att övertyga en ateist

Att Gud och Jesus Kristus

Kan ha funnits på riktigt

Kan vara lika svårt för en

Människa som att gå på

Solens yta utan att dö

Vem myntade ordet människa?

Vad skulle vi ha kallats för

Om så inte hade skett??

Varför kallas vi för människor?

Om inte Gud skapade språk och

En del av våra föreställningar?

I tidens begynnelse av kulturerna

Bortglömt är det hur de verkligen

Hade det en gång i tiden

För mycket länge sedan

Hur ska vi kunna veta vad som

Verkligen hände för 2000 år sedan?

Kvar blir spekulationer om

Vad som kan ha hänt

Konsten kan förmedla mångtydiga

Utredande Skönlitterära verk

Jämförande undersökande vetenskap

Har inte heller kunnat fastställa och bevisa

Vad som är entydigt sant hur de hade det

Utan att kritiskt tänkande

Gör sitt intåg i uppenbarelsers mystik

I spåret av uppenbarelsers mystik

 

 

 

Taleptox Skrev

Den 20231114

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 50 gånger
Publicerad 2023-11-14 08:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP