Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(av en ren hädelse?)


"Vid Port Rhodos hamn. .."



Jesus Maria kunde
inte låta bli-efter
frälsarens hädan-
färd-att i smyg fria.

Till Odins son-Balder.
För sitt stolta,vänliga
beteende,virila utseende,
o guldblonda hår i knut.

Bland vajande segel och
Drakhuvud bestyckade
skepp av Bärnsten,skinn,
med ben från enhörnings
-horn.(narvalens )


Men så var han ju också
en Guds son- Trots av en
helt annan sort.


Och vart kom då åtrån
ifrån?Hin-håle eller bara
ur en ren mänsklig-het?

Gud,den som vet?











Övriga genrer av Sefarge VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2023-11-17 07:10



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Härlig dikt, åtrån känner inga gränser
2023-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP