Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människorna II

de ytliga pratar skvaller

de vanliga pratar veckoplanering

de tråkiga pratar räntor och diskmaskiner

de dumma förstår inte vad man pratar om

de intelligenta pratar samhälle, kultur, litteratur

de ovanliga pratar om sånt man inte hör talas om

de ängsliga skrattar nervöst och ler inställsamt

de maktfullkomliga tål inte jämlik diskussion

de maniskt positiva är rädda för verkligheten

de präktiga försöker dölja någonting

de virriga vet inte vad de pratar om

de hycklande pratar i eufemismer

de osjälvständiga tar efter andra

de fega gömmer sig i grupper

de ärliga säger som det är




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-19 14:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
De sistnämnda blir därför impopulära.
Man utgör bensinbomben i bersån.
2023-11-19
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP