Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur I Diktens fotspår


Något att tro på II

Två människor diskuterar

Om ett specifikt ämne sanning

Och att ha något att tro på

”Det är Bra att ha något att tro på

I dessa cyniska vilseledande tider

Vi lever i numera” säger den ene

Och han fortsätter

”När sanningen om oss människor

är uppluckrad, mångtydig Och ifrågasatt”

säger den ene mannen

”Och vad som helst kan antas vara sant

Av en tredje part om en enskild människa!?”

Säger och inflikar den andre

”Men det krävs fakta och bevis också

För att tro på att något ur det förflutna är sant!?”

Säger den ene till den andre

”Betyder inte det att vad som helst

kan ändå vara sant?” säger den andre

”Det kan vara så att det som är den enes

Sanning kan vara den andres lögn, och

Vice versa” säger den andre

”Men det betyder ju att sanningen är mångtydig”

Säger den ene till den andre

”Som du själv säger kan det vara så” säger den andre

”Ju äldre jag blir desto mindre vet jag

om entydig sanning verkligen existerar utan

att en annan sanning finns till också.” säger den ene

”Jag har alltid vetat att det är så” säger den andre

”Det undrar jag verkligen om det är sant??

Om du kände till det redan vid 1 års ålder??” säger den ene

”Det är min sanning. Din sanning är något annat” säger den andre

”Det jag visste vid 1 års ålder är annorlunda mot

Hur det är numera som äldre människa” säger den ene

”Det är sant. Så kan det vara” säger den andre

”Har du ändrat dig nu??” säger den ene

”Jag kom på att det jag trodde på som barn

Är förändrat mot numera när jag är äldre” säger den andre

”På så sätt” säger den ene

 

Taleptox skrev

Den 20231122

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 57 gånger
Publicerad 2023-11-22 12:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP