Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorg

Sorg gör inte skillnad
på syster eller bror
katt eller hund
som i ditt hjärta bor

Sorg
är kärlek
är vatten
är eld
är vind

Sorg gör inte skillnad
på päls eller hud
gammal eller ung

Dock är den lika tung
lika trög
utan nåd

Barfota fötter
i obarmhärtigt
kallt
rivande
starkt
strömmande
vatten

Stundtals utan luft
står jag kvar
var kan jag gå
hur kan jag gå

Det är
starka strömmar ut

Hjälpande händer
tryggande ord
om tröst
om hopp
om kärlek
drar mig in till land

Vågorna kommer
sköljer mig över
men närmare land
når de bara mitt bröst
Min mage
Mina knän

En dag sitter jag
på minnenas strand
och iakttar
vattnet
betraktar
och börjar förstå

det gör ont att se på
det stora grå

Men nu smeker
ljummet vatten
mina fötter
det känns skönt
att vara här

så småningom
kommer jag dit
där du är





Fri vers (Prosapoesi) av Marija M VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-23 20:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marija M
Marija M VIP