Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ur Artikel 263


Sol över Japan

Under Orangefärgad himmel

Mörkret förblindat av ljus

Från en sol över Japan

Ett löfte om bättre tider

Nuförtiden bland folkets väl

Lämnar du ett sådant vackert land?

Nagasaki och Hiroshima

I människors minnen från 1945

Två svampmoln tornade upp sig

På en mjölkfärgad himmel

Människor dog i massor

Och en del blev svårt skadade

Nuförtiden har det hänt mycket

Ingen vill frivilligt trycka på knappen

Var och en vet numera vad det innebär

Dags att förbjuda kärnvapen!!

Vem vill bli träffad av en sådan??

Rädslan sprider sig för kärnvapen

Paralyserad tar jag mig ut i friska luften

Sol över Japan

Lämnar du ett sådant vackert land?

 

Taleptox Skrev

Den 20231127

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 61 gånger
Publicerad 2023-11-27 05:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP