Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillfälligt

Det började med att jag blev blank
kom inte ihåg pinkod på betalkort
senare kom jag inte in på min bank
blank i huvudet - bankdosan spärrad

så blev det en tid för hosta och nysa
och ligga i sängen och läsa romaner
sen kom huvudvärken
följd av magen -

spegelbilden visar munherpes
och trötta springor till ögon

när jag försöker kan jag inte stå på ett ben
och stå på huvud kan jag glömma

månen lyser vackert full mär jag säger godnatt
glad att jag har klarat av dagen

tvätten ren, golvet sopat, disken inplockad
grönkålssoppa lagad, ett bröd bakat

och jag har satt fram advents ljusstakar!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-11-27 23:29



Bookmark and Share


  Anya VIP
Men kära nån, känner med diktarjaget. Glad att du klarade av dagen. Krya på dig! <3
2023-11-28

  Kungskobran VIP
Härligt om ”trots allt”
2023-11-28

    Lena Söderkvist VIP
Vi har alla våra dagar. Igenkänning.
2023-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP