Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Adventskalender PANIK I JULEÅ. En julsaga med knorr. Den utspelar sig på Tomtegården i JULEÅ. Du får möta Tomtemor, Tomtefar, Nissan, Ängla och lilla Ängeln och deras vänner.


ADVENTSKALENDER PANIK I JULEÅ start 1/12 kl.10.30


Hej - Kära läsare!

I år så som tradition presenterar jag min Adventskalender. Den har 32st avsnitt. Panik i JULEÅ är en ovanligt julig berättelse om individerna på Tomtegården. Som tidigare år handlar den om Tomtefar, Tomtemor deras dotter Nissan, Nissen och nissarna, Ängla och lilla Ängeln, Farmor Ida och Staffan Stalledrängen, Julbocken Corona, Husbocken och alla deras vänner. Med de nya tillskott av individer som under berättelsens gång kommer för att överraska och driva sagan framåt. 

I år har sagan en särskild knorr och med denna knorr blir ni varse värdet av livets små mirakler. Sagan är en hyllning till livet och sagoberättandet. Den är sprungen ur verkliga händelser i mitt liv som även tangerar världshändelser och eventuella naturfenomen som kan ske medan jag skriver sagan. Dock berättad med en naivistisk och arketypisk karaktär. Vill du kan du gå in på mina böcker på min författarsida och läsa tidigare adventskalender som jag skrivit. 

Skrivandet går till som så att varje dag diktar jag julsagan och illustrerar bilder därtill. Jag har förberett förorden eller "godorden" men i övrigt skriver jag dagsfärska avsnitt. Från 1 - 27 december är dagliga luckor till kalendern presenterade här på poeter.se. Därefter blir det uppehåll fram till nyårsafton och nyårsdagen då två avsnitt följer, därefter kommer två avsnitt till trettondagsafton och trettondagen. Julsagan når sin kulmen på tjogondedagknut.

Jag  önskar er alla stora och små VÄLKOMNA att njuta, förundras och kanske förfäras utav min julsaga. Läs den gärna högt för varandra! JULKRAM! / :)

God Jul & Ett Gott Nytt År 2024! 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Solstrale VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-11-28 09:41



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Som sagt… jobbet är inte gjort än Ja jag skapar den dag för dag…
Stiger som vanligt upp tidigt, så jag skriver och illustrera efter frukost, avsnitt för avsnitt dvs dagsfärska nygräddade pinfärska adventskalender-luckor! :) till den som känner sig sugen på mina äventyr, jag knappt själv vet vart dem ska handla om förrän jag sätter igång… :)
2023-12-01

  Anya VIP
Som tidigare verkar du ha lagt ner mycket jobb på story och bilder. Jättefin bild på denna sida.
2023-12-01

  Maria Sundelin VIP
Ser fram emot mer Juleå
2023-11-29

  AndLou VIP
Kul, traditioner är inte att förringa! :)
2023-11-29

    Lena Söderkvist VIP
Trevligt kärt återseende. Ser fram emot årets julsaga.
2023-11-28

  Evelyn Falk Möller VIP
Va´roligt och spännande!!
Julekram tillbaka!!
2023-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP