Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hej Döden

Hej Döden
Jag undrar om
det går att vaccinera sig
eller göra en inteckning på livet
så att jag kan fortsätta
leva på som vanligt
gnälla över dyra vinterdäck
hoppa över lunchen
slänga i mig mackor
glömma mina syskon
prata skit om grannen
julklappshandla i trängseln
dricka för mycket rödvin
slötitta på teve
läsa skvaller på Google
köpa träningskort men inte träna
äta mer chips och jordnötter
tänka på chefens tillkortakommanden
eller Hamas och Israels illdåd
reta mig på långsamma spårvagnar
eller berusade passagerare
skjuta upp allt viktigt
till en diffus semester 2024

Hej Människa
Jag tittar in till dig i eftermiddag
så får vi se vad som kan bli lämpligt

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-11-30 03:39



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En dikt med sikt på det av vikt! Ja vi är rätt så tröga vi människor som inte begriper vidden av våra gärningar, val, eller icke gjorda val! Bra med upplysning om vad evigt liv skulle kunna bli på riktigt!
2023-12-06

  Anya VIP
Att skriva om döden (och livet) är bra förberedelser. Vad vill vi egentligen åstadkomma innan vi dör....tänker jag när du skriver om olika skeenden i livet. En dikt som är viktig.
2023-12-04

  Blomma-Stjärna VIP
dikt med både humor och klarsyn, insyn och utsyn - gillar!
2023-11-30

    Lena Söderkvist VIP
Vardagens förtretligheter med en katastrof intressant nog nedvärderad till en förtretlighet den med,
2023-11-30

  TrollTörnTrappan VIP
Hoho, en ärligare konversation än såhär får man leta efter...

Mitt-i-prick, likafullt unik text!!

Noterar att svaret är kärvare och mer affärsmässigt än den personligt flödande frågan :-)
2023-11-30

  Cikoria Blå VIP

2023-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP