Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Artikel 263


I mångtydighetens hav

Mänsklig så mänsklig

I människans svaghet och

Och egna förträfflighet

Säljer han sin själ

För din kärleks skull

Han sjunker djupare

Ner i mångtydighetens hav

Hans styrka drar andra

Långt ner i djupet

I parallell samhällen

Kan han komma undan

Straff för sin skulds skull

I en värld där var och en

Blir förstådd och behandlad

Med respekt och ödmjukhet!

Inget avslut syns

vid horisonten

Utan att han gjort något ont

Söks han upp av makten

Jorden snurrar på

Oavsett hans mänskliga sida

Stjärnorna tindrar i natten

Solen lyser så stark

Han vill bli chockad

Satt till liv och rörelse

Känna sig vara vid liv

I mångtydighetens hav

 

Taleptox Skrev

Den 20231201

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 55 gånger
Publicerad 2023-12-01 09:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP