Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Adventskalendarium 2 av 4

invid en sorgsen själs gestalt
en glömd tonslinga sjunger ut
markens jordesånger tusenfalt 
bjuder all kraft helt utan slut 

en vindils smekning evigt susa
storm bedarrar och själ får ro
se hur barnet i ro där snusa 
oron förbytts till ljus och tro 

minns vi någons övertygelse om ödet
eller pusselbiten som försvann en gång
självbestämmandet erövrar kraft i jaget 
kvar blir den otämjbara livsglädjens sång 

oron surfar bort på sin sorgevåg 
kvar blir värme i famnens fång
hjärtat jublar över stöd i skapandet av livet 
än en dag skall bli till - Det var en gång... 

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-12-10 10:53



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Hoppfull text!
2023-12-11

    Lena Söderkvist VIP
Att orka ta nya tag är ju så viktigt, ibland får man skjut från oväntat håll, och då försvinner i bästa fall oron också. Kanske var den bara rastlöshet. Snygg rimdikt med ständigt aktuellt innehåll.
2023-12-11

  Evelyn Falk Möller VIP
Underbart vacker poesi.
2023-12-11

  Anya VIP
Fint med mycket skaparglädje.
2023-12-10

    Lena Staaf VIP
Fina juleord!
2023-12-10

  Öknens Ros VIP
Orden flödar vackert och hoppfullt sökande efter det blivande.
2023-12-10

  Eva Helene VIP
Så vackert detta i ord och bild!
2023-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP