Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Artikel 263


Resignation

Hemska bilder från krig

Från långt borta

I ett annat land

Demoraliserar

Och eldar på

Människors förtvivlan

Det gemensamma

Universella får sig en törn

Som utmynnar parallellt

I nya konflikter

På helt andra ställen

Slagsmål på tunnelbanan

Och protester som urartar

Bilfönster slås sönder

Och bilar eldas upp

En man eldar böcker

I stället för att läsa dem

Klimataktivister

Sätter sig ner

På motorvägar

För att protestera

Mot oljekonsumtion

Och kräver agerande NU!

Inte för att föra en dialog

Med maktens människor

I ett långsiktigt syfte

Med ett succesivt förbättringsarbete

Med fortsatt elektrifiering

Utan för att deras vanmakt

Tagit vid irrationellt

I obegripliga konflikter!

Om det irrationella i människor

Tar för stor plats

För rationella människor

Sätter det deras ansvar på prov

Och landar i ökad resignation

Hos en del kloka äldre människor

 

Taleptox Skrev

Den 20231207

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 44 gånger
Publicerad 2023-12-07 16:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP