Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Artikel 263


Med nåd och försoning

En människa har ett behov

Av att medverka genom att

Utöva makt på andra

Och bestämma hur de ska leva

Och sprida sina fördomar

Med vilseledande villfarelser

Om andras sysselsättning

Och egenskaper

Jag tar avstånd från detta

Behov av att utöva makt

Och ser hägringen av

Medmänskliga attribut

Och medkänslans inneboende

Betydelse i dagsljuset

Tillfreds med att bara vara

Njuter jag av livets goda

Utan maktbegär och

Obskyr misstänksamhet

Ur tomhet föds maktbegär

I en själslig fyllnad

Lever jag så länge det går

Med nåd och försoning

 

Taleptox Skrev

Den 20231209

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 51 gånger
Publicerad 2023-12-09 16:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP