Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Simmade runt

tog bussen
färdades genom
blodomloppet
stannade vid busstoppet
in släntrade tonårsmaffian
med ljud och ljus

gatan blänkte i regnet
pulsen slog så där skönt
signalen gick från rött till grönt
hörde samtal på avstånd
tjejen satt där så blond
telefonen tryckt mot örat
orden forsade fram

utanför stan i regnstänket
motorns sus sövande mjukt
över stenbron mot nygatan
en man hängde över broräcket
älvens svarta vatten så brusande

simmade runt gator och torg
navigerade förbi allt strunt
spatserade genom eftermiddagen
lovade att möta dig
innan klockan är tre slagen

hamnade på ett kafé
du log och jag förstod
att jag hade en vän

samtal om livet
om det där stora klivet
det som tar oss vidare




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 49 gånger
Publicerad 2023-12-10 17:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg