Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Adventskalenderarium 4 av 4


tag bort smärta och sorg  
från var människa på jord  
sprid glädjens budskap och ord 

se din nästa som älskvärd  
tag emot vänskapens frid
dansa och sjung i harmoni 
skapa oss en fredens tid

lägg ned vapnen syster och broder  
som hämnd i bröstet bär
visa omsorg till din jorde moder
nu är nu ~ Nu är tid för lycka  
glöm din vrede och släpp in  
ron och låt friden själen smycka 

ljus skall dig nå i den mörkaste vrå
ljus skall skingra förtvivlan i ditt sinn
ljus skall skina ~ kraften bli din 
så skall du ljuset och lyckan få


*************************************

moderjordens hälsning till sina barn: 

ha tålamod mina barn - livet möter dig nu
skingra sorgen och famna glädjen - se livet!
allt detta är ditt - det du ser är nu ditt att förvalta
spring inte, skynda inte, rusa eller forcera aldrig
livet tar tid att omforma i ett landskap som brunnit
se idag att, det är inte idag - att imorgon ej är imorgon  
det tar längre tid än så - så lek aldrig med elden! 
bruka elden till att förflytta berg  
bruka lågan och ljuset för att leva lycklig
håll dig varm i själen mitt barn så att du kan  
sprida värme till andra och visa medkänsla!

omsorg - visa omsorg till alla - och till din moderjord! 

GOD ~ JUL önskar jag eder alla! 
solskenskramar! /:) Solstrale 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-24 10:25



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Ett fint freds- och kärleksbudskap. Det märks att orden kommer från hjärtat. God jul, Glädjespridare och bildkonstnär!
2023-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP