Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vinterfrossans årstid


Nya perspektiv

Det är nya tider nu

Med nya perspektiv

Jag sitter vid ett skrivbord

Med en dator skärm

Och skriver några rader

Bredvid mig står en TV

Som visar TV program

Några ser mig i det privata

Det flesta gör det inte

Tidigare idag skottade jag snö

Vid soptunnan och brevlådan

De ska tömma sopor idag

Och sopbilen behöver kunna

Komma fram till soptunnor

Senare idag kommer postbilen också

Här ute på landsbygden

Mina ord blir en kanal utåt

I detta nya landskap vi målar om

Med tankar och ständiga förändringar

Utanför fönstret är det

Mycket fria fåglar som äter

Fågelfrön från ett fågelbord

Idag har det åkt förbi flera

Bilar och lastbilar på landsvägen

På väg någonstans

Förr om åren var jag avskärmad

Från omvärldens mångtydiga brus

Numera kan jag nå ut

Jag representerar ingen sida eller

Symbolisk gammal artefakt

Jag är bara en dödlig mänsklig människa

Som också har sina principer

Ute är det minus 11 grader

Nu Idag på morgonen

Men inomhus är det 22 grader varmt

 

Taleptox skrev

Den 20240104

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2024-01-04 09:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP