Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Räddare i nöden

Vaknar i vargtimmen
kall och askgrå
ont i hela kroppen

"Människan har behov av sitt beskaste
för att nå sitt bästa", Nietzche;
"Så talade Zarathustra"

Redan i skymningstimmen
glöder mitt inre
regnbågs-ord
dansar inombords

Andra dansen sitter jag upp
Tredje dansen lyfter jag benen
Med Zarathustra i handen
dansar jag ut på mattan
- lyft på benen
- lätta fötter
- stå även på huvudet!

"Också de sämsta ting ha goda dansben;
så lären eder då själva
att ställa eder på rätta fötter.
- Så lären eder då att skratta ut
över er själva! Lyften edra hjärtan!"

- dricker bubblande vatten
med citron
tar en ingefärsbit i mun
klär på mig och går ut
till promenadklädd vän

vi promenerar långt
kommer hem med väska full av mat
delar goda ord och skratt
det vita glitter som är snö i sol
omger oss




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-01-07 16:03



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Får känslan av att ingenting är omöjligt.
2024-01-14

  Anya VIP
Åhh vilken vändning i texten. Från vargtimme till vitt glitter. Precis så kan det vara. Tycker om hur du växlar mellan ljus och mörker, det känns så äkta.
2024-01-12

  Respons VIP
Starka kontraster och hyllning till dansen, ingefäran, vattnet, citronen och den vackra naturen.
2024-01-10

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text som förmedlar att en grå och trist morgon kan förändras till en dag i strålande sol.
2024-01-08

    Lena Söderkvist VIP
Upp som en pannkaka, men det var en sol som gick ned.
2024-01-07

  Kungskobran VIP
Låter som en bra dag när allt kom i kring
2024-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP