Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vinterfrossans årstid


Ord mot Ord

 

(A) Det enda du kan och klarar av är att sitta och ljuga

- (B) Nej Jag talar sanning

- (A) Nej du ljuger nu

- (B) Nu är det du som ljuger om att jag ljuger

- (A) Nej jag talar sanning

- (B) Säger du likadan mening som jag gjorde?

- (A) Nej jag talar med mina egna ord

- (B) Nej du ljuger nu

- (A) Nu säger du likadan mening som jag gjorde

- (B) Nej jag talar med mina egna ord

- (A) Är du säker på att det är ditt eget språk?

- (B) Nej det är Guds ord

- (A) Nej nu är det du som ljuger igen

- (B) Nej jag talar sanning

- (A) Du säger att du talar sanning när du ljuger

- (B) Jag ljuger inte. Det är Guds ord. Det är sant!

- (A) Jag är inte troende. Jag tror inte att det är Guds ord.

- (B) Aha, avslöjad. Nu ljuger du allt i alla fall.

Du tror att det inte är Guds ord. Men säger att du inte är troende.

Alltså är du troende något i alla fall.

- (A) Nej, nu ljuger du. Jag säger ju att jag inte är troende. Det tror jag på.

- (B) Men nu ljuger ju du. Nyss sa du att du inte är troende

Och sedan säger du att du tror på det. Hur ska du ha det?

- (C) Det enda ni två klarar av är att sitta och ljuga.

Visst finns Guds ord. Det är sant. Jag är troende.

Jag tror på att Gud uppfann och skapade språken.

Det gjorde inte ni två i alla fall. Det är Guds ord!

- (A) Nej, nu är det du (C) som sitter och ljuger. Det är inte Guds ord

Det är med våra egna ord vi talar.

- (B) Det är inte Guds ord. Jag är inte gud. Det är mina egna ord. Det är sant.

- (C) Ni är skapade till Guds avbild. Men säger att ni inte är som Gud.

Alltså fortsätter ni att ljuga när ni säger att ni inte är som Gud.

- (A) På så sätt. Jag talar sanning när jag säger att jag inte är som Gud.

- (B) Nu sitter du ju och ljuger igen.

- (C) Vi kommer ingen vart med detta. Det står ord mot ord vad som är sant.

 

Slut!

 

 

Taleptox Skrev

Den 20240108

<+>




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Taleptox VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2024-01-08 16:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP