Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen sållar agnarna från vetet

 

Sanningen ska göra er fria sade Jesus Kristus. Så jag sökte efter sanningen, hittade den och sade sanningen till folk i min omgivning.
Oj vad fri jag blev, fri från vänner som sade upp kontakten. Till och med i kyrkan så undvek människor mig eftersom jag uppfattades som alldeles för extrem och jobbig. Blev jag på något sätt fri som Jesus lovade. Ja fri från lögner, halvsanningar och undanflykter. Telefonen har ringt tre gånger på 4 månader och på nätet ignorerar folk mig. Mina enda verkliga vänner kommer till mig i de nattliga härliga drömmarna. Katterna har jag också, två vänner som vet vad kärlek är och som aldrig förställer sig. Sanningen gör mig fri och glad. Sanningen sållar agnarna från vetet. En enda god vän har jag kvar. Han som vågade stå kvar vid mitt mörker och mitt ljus.




Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 43 gånger
Publicerad 2024-01-13 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna