Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden händer



Alienerad är vår tid
nästan ett tidsfördriv
men här lever vi
tillsammans
vi lär oss
utgrunda högsta bästa
fortsätta leva äkta
trots nerver som dallrar
och rädsla

bakom oss finner vi
bedrövelsens ruiner
och delvis förvanskade minnen

mörkrets kyla råder
men hårda små frön
bidar sin tid

och när snön smälter ned
strömmar ljus genom
vår lilla trädgård

då smeker sol hud
och vi kommer
övervinna blygsel och orkeslöshet

under tiden händer
vi varandra
och vaggar våra sagor






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-01-17 00:33



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh så fint. Tycker särskilt om:
under tiden händer
vi varandra
och vaggar våra sagor
2024-01-20

  lila fjäderblomman VIP
Trots det som är främmande och skrämmande - får vi leva våra liv så värdigt vi kan. Fint!
2024-01-19

    Lena Söderkvist VIP
Absolut, vi har bara oss själva och varandra. Vilka skall hålla ut om inte vi.
2024-01-17

  Lottie Ålhed VIP
Vackert diktat som att vi vaggar våra sagor under tiden.
2024-01-17

  ULJO
Så fint skaldat.
2024-01-17

  Marita Ohlquist VIP
Livets trädgård tänker jag när jag läser din fina text.
2024-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP