Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sprattelgubbe åt kapitalet

kulturarbetare och
samhällsdebattörer

i sponsrade
samarbeten
reklamnyllen
åt företagen

personligheten såld
alltså
sprattelgubbe åt kapitalet

ditt ansikte
åt Volvo

din röst
åt Klarna

själen mot Prada
eller Risifrutti

varumärken
på marknaden
som glass eller
trisslotter i
eller utanför
konkursen

kreativiteten
det egna uttrycket
mot ändstation:
sprattelgubbe åt kapitalet

hör ibland om
fotbollsspelare
ishockeyspelare
som
belagts med munkavle
alltså
sprattelgubbe åt kapitalet

vem bestämmer vad du
ska säga och inte säga?

är det du eller nån där uppe?

slutfas och alltings måttstock:
debet och kredit
sprattelgubbe åt kapitalet




Fri vers av rostspik VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-20 18:52



Bookmark and Share


  Stisse
Välformulerat och träffande. Ur led är tiden.
2024-02-03

    Julia Engström
välskrivet, gillar meningen sprattelgubbe åt kapitalet!
2024-01-23

  Månfare VIP
Ja, det är trist att konst och sport ska bli så kvävt av girighet.
För många rika är konst och välgörenhet bara nåt man ägnar sig åt för skatteavdragens skull.
Religion ska vi inte ens tala om.

2024-01-21
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP